Zo word je een betere pianist!

Zo word je een betere pianist!
Inhoud
  1. Beter piano spelen? Gebruik deze 3 tips!
  1. 1. Let op je houding
  2. 2. Investeer in een metronoom
  3. 3. Volg pianolessen

De piano is nog steeds een van de meest gebruikte en populaire instrumenten van dit moment, en dat is ook niet verwonderlijk. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen willen leren om piano te spelen, maar dat is natuurlijk niet gemakkelijk.

Zowel beginners als gevorderden kunnen echter heel wat uit dit instrument halen als ze met een aantal zaken rekening houden. Hier lees je daar meer over!

Beter piano spelen? Gebruik deze 3 tips!

1. Let op je houding

Een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden als je begint met piano spelen, is je houding. Vaak wordt het belang van een goede houding onderschat, maar het is wel degelijk essentieel.

Houd je rug recht, je armen ontsnappen naast je en je hebt meteen veel meer bewegingsvrijheid om de balans te vinden tussen hoge en lage noten. Ook is het door je ontspannen houding gemakkelijker om langer te spelen!

2. Investeer in een metronoom

Voor veel beginnende muzikanten is het volgen van de maat of het ritme een groot probleem, of het nu gaat om rock of klassieke muziek. Een goede metronoom is dan ook essentieel. Je vindt heel wat gewone metronomen, maar tegenwoordig beschikt zowat elke standaard smartphone over een metronoom functie.

Ook vind je tal van handige apps op je GSM waarmee je het ritme van je pianospel gemakkelijker aanhoudt. Bepaalde daarvan combineren zelfs dergelijke functies met handige info en online trainingen om piano te leren spelen!

3. Volg pianolessen

Hoe handig platforms als YouTube of andere websites ook mogen zijn bij het verbeteren van je vaardigheden als pianist, het is eigenlijk nog altijd het beste om échte pianolessen te volgen.

Gelukkig vind je tegenwoordig zelfs online piano cursussen op maat, waarbij je persoonlijk begeleid wordt via videochat, email communicatie en meer. Aan de andere kant kan je natuurlijk ook altijd lessen volgen bij een leerkracht of in de muziekschool!

Soortgelijke artikelen

Hoe kurkentrekkers bijdragen aan een duurzame barervaring
Hoe kurkentrekkers bijdragen aan een duurzame barervaring
Staat u wel eens stil bij de kleine voorwerpen die een groot verschil kunnen maken in de wereld van gastronomie en duurzaamheid? Een kurkentrekker is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij duurzaamheid, maar dit ogenschijnlijk eenvoudige gereedschap heeft een aanzienlijke invloed op de...
Zo vind je de beste muziek cursus!
Zo vind je de beste muziek cursus!
Ben je écht gepassioneerd door muziek maken en componeren? Je bent zekerf niet alleen! Componeren en muziek schrijven is erg populair tegenwoordig, en dat heeft zich vertaald in een enorm groot aanbod aan cursussen en trainingen die met muziek te maken hebben. Daar is echter één nadeel aan...
De beste informatiebronnen voor beginnende muzikanten
De beste informatiebronnen voor beginnende muzikanten
De wereld van de muziek is een hele grote, en dat maakt het vaak een heuse uitdaging om precies te weten welke bronnen je moet raadplegen om bij te leren. Gelukkig kan het onderstaande overzicht je zeker helpen om een goede beslissing te maken! Enkele goede informatiebronnen voor beginnende...
De 3 beste tips voor componisten!
De 3 beste tips voor componisten!
Muziek componeren: voor velen is het niet meer dan een verre droom, maar anderen maken er daadwerkelijk hun beroep van. Behoor jij ook tot de groep wie componist wilt worden maar nog wat meer info, advies en ervaring nodig heeft om er echt iets van te maken? Dan is het geen slecht idee om advies...