De 3 beste tips voor componisten!

De 3 beste tips voor componisten!
Inhoud
  1. 3 tips om betere muziek te componeren
  1. 1. Dompel je onder in de muziek
  2. 2. Volg de juiste cursussen
  3. 3. Oefening, oefening, oefening

Muziek componeren: voor velen is het niet meer dan een verre droom, maar anderen maken er daadwerkelijk hun beroep van. Behoor jij ook tot de groep wie componist wilt worden maar nog wat meer info, advies en ervaring nodig heeft om er echt iets van te maken? Dan is het geen slecht idee om advies en tips online te zoeken.

Hieronder vind je alvast 3 heel handige tips om je vaardigheden als componist bij te schaven, zodat je betere muziek schrijft!

3 tips om betere muziek te componeren

Of je nu een eigen band hebt en rock ‘n roll muziek schrijft, een soundtrack wilt componeren voor een langspeelfilm of gewoon als hobby graag bijleert over muziekproductie, onderstaande tips zullen je zeker helpen om er meer uit te halen:

1. Dompel je onder in de muziek

Een van de beste tips die we je kunnen geven om betere muziek te schrijven, is je onderdompelen in de wereld van jouw muziek. Wil je bijvoorbeeld een epische orkestratie componeren voor een film? Of ben je juist op zoek naar een goede hiphop beat voor een eigen project? Luister naar muziek van het genre dat je interesseert, want daar doe je de beste inspiratie en ideeën op!

2. Volg de juiste cursussen

Als je het graag nog een stapje verder neemt, kan je natuurlijk ook altijd een muziek- en compositiecursus volgen. Er bestaan tegenwoordig ongelofelijk veel opties: van complete trainingen die je stapsgewijs door het gebruik van een muziekproductie tool als Logic Pro nemen tot specifieke cursussen waarbij je leert mixen en masteren, er zijn geen grenzen!

3. Oefening, oefening, oefening

Ten slotte is het essentieel dat je blijft oefenen, wat je doel ook mag zijn. De meeste bekende componisten en muzikanten hebben heel wat mislukte soundtracks en singles uit moeten brengen om uiteindelijk een hit te schrijven. Gebruik de info die je krijgt via cursussen of video’s, pas deze toe en leer op je eigen tempo bij. Wie weet hoeveel beter je composities binnen een jaar zijn!

Soortgelijke artikelen

Hoe kurkentrekkers bijdragen aan een duurzame barervaring
Hoe kurkentrekkers bijdragen aan een duurzame barervaring
Staat u wel eens stil bij de kleine voorwerpen die een groot verschil kunnen maken in de wereld van gastronomie en duurzaamheid? Een kurkentrekker is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij duurzaamheid, maar dit ogenschijnlijk eenvoudige gereedschap heeft een aanzienlijke invloed op de...
Zo word je een betere pianist!
Zo word je een betere pianist!
De piano is nog steeds een van de meest gebruikte en populaire instrumenten van dit moment, en dat is ook niet verwonderlijk. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen willen leren om piano te spelen, maar dat is natuurlijk niet gemakkelijk. Zowel beginners als gevorderden...
Zo vind je de beste muziek cursus!
Zo vind je de beste muziek cursus!
Ben je écht gepassioneerd door muziek maken en componeren? Je bent zekerf niet alleen! Componeren en muziek schrijven is erg populair tegenwoordig, en dat heeft zich vertaald in een enorm groot aanbod aan cursussen en trainingen die met muziek te maken hebben. Daar is echter één nadeel aan...
De beste informatiebronnen voor beginnende muzikanten
De beste informatiebronnen voor beginnende muzikanten
De wereld van de muziek is een hele grote, en dat maakt het vaak een heuse uitdaging om precies te weten welke bronnen je moet raadplegen om bij te leren. Gelukkig kan het onderstaande overzicht je zeker helpen om een goede beslissing te maken! Enkele goede informatiebronnen voor beginnende...