De 3 beste tips voor componisten!

Muziek componeren: voor velen is het niet meer dan een verre droom, maar anderen maken er daadwerkelijk hun beroep van. Behoor jij ook tot de groep wie componist wilt worden maar nog wat meer info, advies en ervaring nodig heeft om er echt iets van te maken? Dan is het geen slecht idee om advies en tips online te zoeken.

Hieronder vind je alvast 3 heel handige tips om je vaardigheden als componist bij te schaven, zodat je betere muziek schrijft!

3 tips om betere muziek te componeren

Of je nu een eigen band hebt en rock ‘n roll muziek schrijft, een soundtrack wilt componeren voor een langspeelfilm of gewoon als hobby graag bijleert over muziekproductie, onderstaande tips zullen je zeker helpen om er meer uit te halen:

1. Dompel je onder in de muziek

Een van de beste tips die we je kunnen geven om betere muziek te schrijven, is je onderdompelen in de wereld van jouw muziek. Wil je bijvoorbeeld een epische orkestratie componeren voor een film? Of ben je juist op zoek naar een goede hiphop beat voor een eigen project? Luister naar muziek van het genre dat je interesseert, want daar doe je de beste inspiratie en idee├źn op!

2. Volg de juiste cursussen

Als je het graag nog een stapje verder neemt, kan je natuurlijk ook altijd een muziek- en compositiecursus volgen. Er bestaan tegenwoordig ongelofelijk veel opties: van complete trainingen die je stapsgewijs door het gebruik van een muziekproductie tool als Logic Pro nemen tot specifieke cursussen waarbij je leert mixen en masteren, er zijn geen grenzen!

3. Oefening, oefening, oefening

Ten slotte is het essentieel dat je blijft oefenen, wat je doel ook mag zijn. De meeste bekende componisten en muzikanten hebben heel wat mislukte soundtracks en singles uit moeten brengen om uiteindelijk een hit te schrijven. Gebruik de info die je krijgt via cursussen of video’s, pas deze toe en leer op je eigen tempo bij. Wie weet hoeveel beter je composities binnen een jaar zijn!