Zo vind je de beste muziek cursus!

Ben je écht gepassioneerd door muziek maken en componeren? Je bent zekerf niet alleen! Componeren en muziek schrijven is erg populair tegenwoordig, en dat heeft zich vertaald in een enorm groot aanbod aan cursussen en trainingen die met muziek te maken hebben.

Daar is echter één nadeel aan verbonden: precies de cursus of workshop vinden die je nodig hebt is niet bepaald gemakkelijk. Want hoe bepaal je nu welke training precies goed is voor jou? Hieronder alvast enkele goede tips:

3 zaken om rekening mee te houden bij de zoektocht naar een muziek cursus

Elke muziek cursus is anders, en dat maakt het soms moeilijk om precies te weten welke optie voor jou de beste is. Gebruik deze tips:

1. Het genre

Ten eerste moet je aandacht besteden aan het genre waarop de cursus zich focust. Je kan bijvoorbeeld op bepaalde websites heel specifieke trainingen volgen in verband met klassieke composities, maar niets houd je tegen om ook een EDM of dubstep cursus te volgen.

Als je al binnen een bepaalde categorie zoekt op zoekmachines als Google, of op grotere websites die muziekcursussen aanbieden, dan is dat een goede eerste stap!

2. Het soort muziek cursus

Daarbij bestaan er ook heel wat verschillende soorten cursussen qua design en opbouw. Je hebt trainingen die zich vooral focussen op technische zaken, zoals hoe je met een muziekproductieprogramma werkt.

Aan de andere kant vind je cursussen waarbij de focus meer ligt op het creatieve aspect van componeren, en waar je de beste inspiratie vindt. In veel gevallen is er echter een combinatie van beide!

3. Online of op locatie?

Ten slotte moet je voor jezelf uitmaken of je een cursus wilt volgen via het internet, of toch maar liever op locatie. Het voordeel van een online cursus is natuurlijk dat je minder tijd verliest, maar een offline training is dan weer iets persoonlijker. Beide helpen je echter om een betere muzikant te worden en je vaardigheden bij te schaven!