De 3 beste tips voor componisten!

Muziek componeren: voor velen is het niet meer dan een verre droom, maar anderen maken er daadwerkelijk hun beroep van. Behoor jij ook tot de groep wie componist wilt worden maar nog wat meer info, advies en ervaring nodig heeft om er echt iets van te maken? Dan is het geen slecht idee om advies en tips online te zoeken.

Hieronder vind je alvast 3 heel handige tips om je vaardigheden als componist bij te schaven, zodat je betere muziek schrijft!

3 tips om betere muziek te componeren

Of je nu een eigen band hebt en rock ‘n roll muziek schrijft, een soundtrack wilt componeren voor een langspeelfilm of gewoon als hobby graag bijleert over muziekproductie, onderstaande tips zullen je zeker helpen om er meer uit te halen:

1. Dompel je onder in de muziek

Een van de beste tips die we je kunnen geven om betere muziek te schrijven, is je onderdompelen in de wereld van jouw muziek. Wil je bijvoorbeeld een epische orkestratie componeren voor een film? Of ben je juist op zoek naar een goede hiphop beat voor een eigen project? Luister naar muziek van het genre dat je interesseert, want daar doe je de beste inspiratie en ideeën op!

2. Volg de juiste cursussen

Als je het graag nog een stapje verder neemt, kan je natuurlijk ook altijd een muziek- en compositiecursus volgen. Er bestaan tegenwoordig ongelofelijk veel opties: van complete trainingen die je stapsgewijs door het gebruik van een muziekproductie tool als Logic Pro nemen tot specifieke cursussen waarbij je leert mixen en masteren, er zijn geen grenzen!

3. Oefening, oefening, oefening

Ten slotte is het essentieel dat je blijft oefenen, wat je doel ook mag zijn. De meeste bekende componisten en muzikanten hebben heel wat mislukte soundtracks en singles uit moeten brengen om uiteindelijk een hit te schrijven. Gebruik de info die je krijgt via cursussen of video’s, pas deze toe en leer op je eigen tempo bij. Wie weet hoeveel beter je composities binnen een jaar zijn!

Hoe kurkentrekkers bijdragen aan een duurzame barervaring

Staat u wel eens stil bij de kleine voorwerpen die een groot verschil kunnen maken in de wereld van gastronomie en duurzaamheid? Een kurkentrekker is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij duurzaamheid, maar dit ogenschijnlijk eenvoudige gereedschap heeft een aanzienlijke invloed op de barervaring. In een tijdperk waarin duurzaamheid steeds relevanter wordt, is het interessant om te ontdekken hoe zelfs de keuze voor een kurkentrekker kan bijdragen aan een groenere toekomst. Dit onderwerp is niet enkel fascinerend voor wijnliefhebbers, maar voor iedereen die interesse heeft in duurzame innovaties. Bent u nieuwsgierig geworden naar de rol van kurkentrekkers in een duurzame baromgeving? Dit artikel neemt u mee in de wereld van milieubewuste keuzes en laat u zien hoe een kleine aanpassing een groot verschil kan maken. Doe inspiratie op om uw eigen barervaring te verrijken en tegelijkertijd de planeet te helpen. Laat u verrassen door de impact van de kurkentrekker op duurzaamheid e... Lees

Zo word je een betere pianist!

De piano is nog steeds een van de meest gebruikte en populaire instrumenten van dit moment, en dat is ook niet verwonderlijk. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen willen leren om piano te spelen, maar dat is natuurlijk niet gemakkelijk. Zowel beginners als gevorderden kunnen echter heel wat uit dit instrument halen als ze met een aantal zaken rekening houden. Hier lees je daar meer over! Beter piano spelen? Gebruik deze 3 tips! 1. Let op je houding Een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden als je begint met piano spelen, is je houding. Vaak wordt het belang van een goede houding onderschat, maar het is wel degelijk essentieel. Houd je rug recht, je armen ontsnappen naast je en je hebt meteen veel meer bewegingsvrijheid om de balans te vinden tussen hoge en lage noten. Ook is het door je ontspannen houding gemakkelijker om langer te spelen! 2. Investeer in een metronoom Voor veel beginnende muzikanten is het volgen van de maat of het ritme een g... Lees

Zo vind je de beste muziek cursus!

Ben je écht gepassioneerd door muziek maken en componeren? Je bent zekerf niet alleen! Componeren en muziek schrijven is erg populair tegenwoordig, en dat heeft zich vertaald in een enorm groot aanbod aan cursussen en trainingen die met muziek te maken hebben. Daar is echter één nadeel aan verbonden: precies de cursus of workshop vinden die je nodig hebt is niet bepaald gemakkelijk. Want hoe bepaal je nu welke training precies goed is voor jou? Hieronder alvast enkele goede tips: 3 zaken om rekening mee te houden bij de zoektocht naar een muziek cursus Elke muziek cursus is anders, en dat maakt het soms moeilijk om precies te weten welke optie voor jou de beste is. Gebruik deze tips: 1. Het genre Ten eerste moet je aandacht besteden aan het genre waarop de cursus zich focust. Je kan bijvoorbeeld op bepaalde websites heel specifieke trainingen volgen in verband met klassieke composities, maar niets houd je tegen om ook een EDM of dubstep cursus te volgen. Als je al binnen een bepaalde... Lees

De beste informatiebronnen voor beginnende muzikanten

De wereld van de muziek is een hele grote, en dat maakt het vaak een heuse uitdaging om precies te weten welke bronnen je moet raadplegen om bij te leren. Gelukkig kan het onderstaande overzicht je zeker helpen om een goede beslissing te maken! Enkele goede informatiebronnen voor beginnende muzikanten Muziek leer je niet op één dag, dat is een feit. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste bronnen van informatie, tips en cursussen vindt. Zo doe je dat: Overweeg YouTube cursussen Hoewel je op het videoplatform YouTube misschien niet meteen de allerbeste, meest diepgaande cursussen en trainingen vindt voor beginnende muzikanten, kan je toch al heel wat opsteken door af en toe een video te bekijken. Er zijn immers heel wat kanalen die handige info en advies geven in verband met muziek: waar vind je de beste inspiratie? Welke muziekproductie tools zijn écht de moeite waard? En hoe kan je beter masteren en mixen? Vragen waar je dankzij YouTube misschien wel een antwoord op vindt! Invest... Lees